Willy Planckaert neemt afscheid van de gemeenteraad

Op 22 september 2023, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Bestuur, Sociaal beleid en welzijn

“Als bijna tachtigjarige is het niet evident om de vele intensieve vergaderingen goed te volgen. Daarbij komt nog dat mijn gezondheid een stevige deuk heeft gekregen door de corona besmetting die ik onlangs doormaakte,” meldt Willy. “Het is tijd voor jonge mensen om het goede werk van N-VA in de gemeenteraad verder te zetten. Ik blijf op een rustige manier alles verder volgen vanop afstand.”

 

Willy wordt in de gemeenteraad vervangen door Sylvie Claeys.

 

Sylvie: “Als Deinzenaar in hart en nieren ben ik blij dat ik opnieuw kan deelnemen aan de gemeenteraden. Daarbij wil ik me hoofdzakelijk focussen op de sociale dossiers. Op die manier kan ik mij inzetten voor de meest kwetsbaren in onze stad. Zorg dragen voor je medemens en steun bieden aan zij die het nodig hebben, zijn de belangrijkste waarden en engagementen die ik vanuit mijn maatschappijvisie wil uitdragen. Mijn ervaring als OCMW-raadslid, als lid van het Vast Bureau en het Bijzonder comité voor de sociale dienst, evenals mijn expertise als voormalig advocaat-schuldbemiddelaar zullen daarbij goed van pas komen. Ook alles wat van ver of nabij verband houdt met dierenwelzijn, zal ik vanuit mijn passie als hondengedragsbegeleider en voormalig voorzitter van de Adviesraad voor dierenwelzijn nauwgezet opvolgen”.

 

Fractieleider Bart Vermaercke prijst Willy voor zijn echte Flandrienstijl. “Willy kwam in de fractie toen de corona-epidemie in alle hevigheid losbarstte. Mede dankzij Jan Pauwels was Willy op een hik en een hei vertrouwd met een pc en met Teams zodat hij alle vergaderingen digitaal kon bijwonen. Zijn “rechttoe-rechtaan-stijl" hield ons dikwijls met de voeten op de grond. Willy kon als geen ander analyses maken die nagels met koppen sloegen. We hebben er niet alleen een loyale collega aan overgehouden maar ook een echte vriend.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is