Weyts investeert € 87.450 in energiebesparing Leiepoort campus Sint- Hendrik

Op 25 oktober 2019, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Leefmilieu & Landbouw, Onderwijs

Weyts investeert € 87.450 in energiebesparing Leiepoort campus Sint- Hendrik

 

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 87.450 in Leiepoort campus Sint-Hendrik in Deinze. Het geld gaat naar een project voor energiebesparing. “Dankzij deze gerichte investering kan Leiepoort campus Sint-Hendrik besparen op de CO2-uitstoot én op de energiefactuur”, zegt Sabine Vermeulen van N-VA Deinze.

Schoolgebouwen hebben – zeker in de herfst en de winter – heel wat energie nodig om bijvoorbeeld alle leslokalen te verwarmen en te verlichten. Dat zorgt voor heel wat CO2-uitstoot én voor een serieuze elektriciteitsfactuur. Het loont dus dubbel om te investeren in energiebesparende maatregelen op school: het is goed voor het milieu én goed voor de portemonnee van de scholen.

“Concreet gaat het voor Leiepoort campus Sint-Hendriks om een investering in aangepast schrijnwerk, waardoor 25,23 ton CO2-uitstoot per jaar vermeden kan worden en de werkingskosten dalen voor de school. Leiepoort campus Sint-Hendriks heeft het project zelf voorgesteld na een open oproep van AGION”, zegt Sabine Vermeulen van N-VA Deinze.

“Goed nieuws voor de leerlingen en leerkrachten van Leiepoort campus Sint-Hendrik. Hun school wordt groener en hun energiefactuur wordt goedkoper. Dit is ecologische én economische winst”.

 

Contact:

Sabine Vermeulen, N-VA Deinze, 0474 87 53 87

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is