Vlaanderen investeert in nieuwe fietsinfrastructuur in Deinze

Op 21 april 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit - verkeersveiligheid

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) verhoogt het investeringsbudget voor de fiets naar een historisch hoog niveau – en dat gaan we ook in Deinze merken.  "Nog in deze bestuursperiode (tot 2019) is er 3,96 miljoen euro Vlaams geld vastgelegd voor nieuwe fietspaden en onteigeningen voor toekomstige fietsprojecten in Deinze," zeggen Peter Broeren, voorzitter van N-VA Deinze en Vlaams Parlementslid Sabine Vermeulen (N-VA). “Dit is geweldig nieuws voor Deinze. Fietsen wordt dankzij deze Vlaamse investering vlotter en veiliger”. 

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil meer Vlamingen verleiden om de auto te ruilen voor de fiets. Weyts trekt het investeringsbudget voor de fiets daarom op naar een historisch hoog niveau. Nu is er ook een uitgebreid Fietsinvesteringsplan klaar met alle concrete projecten – en dat plan bevat ook goed nieuws voor Deinze. 

“N-VA Deinze ijvert al lang voor meer fietsinvesteringen”, zegt N-VA voorzitter Peter Broeren. “Snelle en comfortabele fietsverbindingen maken fietsen aantrekkelijker. Maar deze investeringen verhogen ook de verkeersveiligheid in onze gemeente. We hebben dit ook aangekaart bij minister Weyts”.

"Uit het Fietsinvesteringsplan van minister Weyts blijkt dat er nog deze bestuursperiode (tot 2019) 3,96 miljoen euro Vlaams geld is vastgelegd voor gloednieuwe fietsinfrastructuur of onteigeningen voor toekomstige fietsprojecten in Deinze," zegt Vlaams parlementslid Sabine Vermeulen. "Het gaat puur om Vlaams geld voor de fietspaden langs de gewestwegen op het grondgebied van Deinze, dus bovenop de middelen die het lokale bestuur vrijmaakt voor de fietspaden langs de lokale wegen. Deinze plukt dus ook lokaal stevig van de vruchten van het Vlaamse investeringsbeleid”. 

Concreet gaat het over volgende investeringen:

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is