Vlaamse Overheid investeert meer dan 5 miljoen Euro in Deinse scholen

Op 3 juni 2024, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Bestuur, Onderwijs

Tijdens deze legislatuur heeft de Vlaamse overheid, onder leiding van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts, meer dan 5 miljoen euro geïnvesteerd in Deinse scholen. Deze investeringen zijn zowel gericht op schoolgebouwen als op het Digisprong-programma, een initiatief om de digitalisering in het onderwijs te bevorderen. Dat blijkt uit cijfers die Bart Vermaercke (N-VA) opvroeg.

 

Fractieleider Bart Vermaercke (N-VA Deinze) licht toe: “De scholen in Deinze weten hun weg te vinden naar de subsidiekanalen van de Vlaamse Overheid en dat is een goede zaak. In totaal werd er 5.073.113 euro geïnvesteerd in onze lokale onderwijsinstellingen. Dit toont aan dat scholen actief gebruik maken van de beschikbare financiële steun voor zowel nieuwe gebouwen als renovaties.”

 

Minister Weyts benadrukt het belang van deze investeringen: “Een investering in scholenbouw is een investering in onze kinderen en dus in onze toekomst. Om de onderwijskwaliteit te verhogen, moeten we blijven investeren in nieuwe infrastructuur en renovaties. Daarom hebben we tijdens deze regeerperiode besloten om 500 miljoen euro extra te investeren in schoolinfrastructuur, wat het totaal op 3 miljard euro brengt. Dat is een absoluut record.”

 

Ondanks deze positieve ontwikkelingen wijst Vermaercke op een gemiste kans voor het stadsbestuur: “Het stadsbestuur van Deinze heeft nagelaten een subsidie aan te vragen voor de verbouwing van de gemeenteschool van Landegem. Hierdoor liep de stad een subsidie van 2,5 miljoen euro mis. Het is essentieel dat de lokale overheden proactief zijn en deze kansen benutten om de kwaliteit van onze schoolgebouwen te verbeteren.”

 

De aanzienlijke investeringen vanuit de Vlaamse overheid zijn een belangrijke stap vooruit voor het onderwijs in Deinze. Bart Vermaercke en Matthias Neirynck willen vanuit het Vlaams parlement zich inzetten om het onderwijs en de infrastructuur verder te ontwikkelen en te moderniseren.

 

 

Lijst van de investeringen op eenvoudig verzoek te verkrijgen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is