Stadsbestuur houdt vast aan snelle invoering éénrichtingsverkeer Poelstraat – N-VA reageert verbaasd

Op 27 april 2021, over deze onderwerpen: Bestuur, Mobiliteit - verkeersveiligheid, Politie - Veiligheid

N-VA Deinze vroeg op de gemeenteraad van 22 april 2021 om deze verkeersmaatregel uit te stellen tot er duidelijkheid is over de omstreden ringweg. 

“Eenvoudig en simpel. Dan is er tijd genoeg om alternatieven te bekijken die wel een draagvlak hebben in de wijk. En om het effect op sluipverkeer en de gevolgen van maatregelen te meten.” zegt fractievoorzitter Bart Vermaercke. 

 

De meerderheid, hierin gesteund door GroenRood stemde dit redelijke voorstel weg. 

“Het debat dat hieraan vooraf ging, liet aan duidelijkheid niets te wensen over” stelt Matthias Neirynck vast. “Het in augustus 2018 door CD&V en openVLD goedgekeurde mobiliteitsplan wordt als beslist beleid uitgevoerd. De burgemeester en de schepen van mobiliteit lieten hierover geen enkele twijfel bestaan. Er is geen ruimte voor voortschrijdend inzicht. En elke vorm van inspraak wordt van tafel geveegd. Met als argument een inspraakmoment uit 2014 bij de aanmaak van het mobiliteitsplan. De inwoners van de negenstratenwijk mogen hoogstens nog enkele bijkomende maatregelen suggereren.” 

Bart Vermaercke, namens de N-VA fractie: “Er was geen enkele ruimte voor debat. We zijn echt verbaasd. N-VA is voorstander van maatregelen die de verkeersveiligheid verhogen. Maatregelen die doordacht zijn. Die hun doel efficiënt bereiken zonder een ganse wijk te gijzelen, tegen elkaar op te zetten of problemen te verschuiven.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is