Stadsbestuur Deinze verkiest projectontwikkelaars in Nevele boven ouderenzorg.

Op 13 november 2023, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Deinse bouwmaatschappij, Sociaal beleid en welzijn

In 2018 is het Zorgbedrijf Meetjesland opgericht om de kwaliteit en geïntegreerde aanpak van de publieke zorg te blijven garanderen. Betaalbare, kwaliteitsvolle en toegankelijke zorg waren en zijn de basisprincipes. Dit werd dan ook goedgekeurd door alle partijen uit Nevelse gemeenteraad.

Sinds de fusie met Deinze lijkt het dat het huidige stadsbestuur deze publieke intergemeentelijke organisatie niet genegen is.

 

Jan Pauwels (N-VA) merkt op: “De stad wil de ontmanteling van het Zorgbedrijf Meetjesland. Getuige de verkoop van de grond die een uitbreiding van Ter Leenen onmogelijk maken. De stad verkiest het belang van projectontwikkelaars boven de ouderenzorg in Nevele.”

 

Zoals de woonsite Donza Park in Deinze wil N-VA dit ook gerealiseerd zien in Nevele. Zorgbehoevenden de mogelijkheid bieden in hun vertrouwde omgeving oud te worden!

 

Jan Pauwels vult aan: “De site Ter Leenen is de beste locatie om de uitbreiding voor verschillende vormen van zorgwonen te realiseren. Door de aanpalende gronden te verpatsen wordt elke mogelijke ontwikkeling en groei van de ouderenzorg in Nevele onmogelijk. Nochtans zie je in de omgevingsanalyse dat het aantal zorgbehoevenden zal stijgen de volgende jaren.”

 

“Door deze beslissing wordt de zuurstof van het Zorgbedrijf Meetjesland in Nevele afgesneden”, besluit Bart Vermaercke (N-VA)

 

Enkel Vlaams Belang en N-VA stemden tegen dit punt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is