Provincie ondersteunt participatief project rond de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) in Deinze en De Pinte

Op 17 februari 2023, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Sport en Recreatie

Dit laat provincieraadslid Bart Vermaercke weten.
De Provincie Oost-Vlaanderen kent in het voorjaar van 2023 een subsidie toe voor de ondersteuning van het lokaal mondiaal beleid in enkele Oost-Vlaamse steden en gemeenten.

 

Met deze subsidie ondersteunt de Provincie lokale besturen die solidariteit met de wereld betonen. De projecten die een subsidie krijgen hebben als doel het draagvlak voor mondiale solidariteit in de stad of gemeente te vergroten. Verschillende thema’s komen aan bod en diverse doelgroepen worden hierbij betrokken.

 

7 000 EUR gaat naar een project in Deinze dat jongeren actief zal betrekken in een kunstig participatief project rond de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s). De Stad Deinze, vzw Wallin en Cultuurregio Leie Schelde leiden dit project in goede banen.

 

De workshops zullen jongeren kennis over de SDG’s bijbrengen en verschillende kunsttechnieken aanleren. In een laatste fase worden ook de bewoners van Deinze betrokken en geïnformeerd over de SDG’s. Mondiale solidariteit is de rode draad en komt duidelijk in beeld via de Murals4Change-campagne van 11.11.11 en het fairtradeverhaal. Het project zal uitmonden in een muurschildering. De Stad Deinze zal doorheen het proces informatie verspreiden over het project via hun stadsmagazine en andere communicatiekanalen.

 

De Dag van het Park in De Pinte krijgt 5000 euro. Mondiale solidariteit en de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) komen in de kijker

te staan. Het lokaal bestuur De Pinte werkt hiervoor samen met de gemeentelijke raad voor internationale samenwerking (GRIS) en Oxfam Wereldwinkel De Pinte.

 

Het voornaamste doel is om de bezoekers te informeren en te sensibiliseren aan de hand van allerhande (doe)activiteiten. De Dag van het Park richt zich naar een brede doelgroep met een aanbod afgestemd op alle leeftijden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is