Ook Provinciaal Domein De Brielmeersen krijgt inclusieve speeltuin.

Op 19 december 2019, over deze onderwerpen: Sociaal beleid en welzijn, Sport en Recreatie
Bart Vermaercke

Provincieraadsleden Bart Vermaercke en Karlijn Deene (N-VA) tonen zich tevreden met de aandacht die het Oost-Vlaamse provinciebestuur besteedt aan inclusieve speelplekken op de provinciale domeinen. Zo kunnen ook kinderen met een beperking naar hartenlust ravotten met hun vriendjes, broers en zussen.

 

In het meerjarenplan dat onlangs werd goedgekeurd, zet de provincie Oost-Vlaanderen sterk in op de maximale toegankelijkheid van de provinciale domeinen. De deputatie engageert zich bij monde van gedeputeerde Annemie Charlier dan ook om werk te blijven maken van inclusief spelen op de speeltuinen in de domeinen. Ook in de nieuwe speeltuin voor het Provinciaal Domein De Brielmeersen te Deinze wordt die filosofie toegepast.

 

Bart Vermaercke reageert enthousiast: “Samen spelen is een recht van ieder kind. Het is belangrijk dat kinderen met een beperking samen met andere kinderen hun hart kunnen ophalen, zo leren zij elkaar beter kennen en waarderen.”

 

“Veel is daar trouwens niet voor nodig,” vult Karlijn Deene aan. “Een geschikte ondergrond en enkele aangepaste speeltuigen waar kinderen met en zonder een beperking samen kunnen spelen. Denk aan rolstoeldraaimolens, rolstoelschommels, speelkastelen waar kinderen met een rolstoel kunnen oprijden, enzovoort.”

 

Bart Vermaercke: “Ik ben blij dat er ook op het Provinciaal Domein De Brielmeersen in Deinze weer een inclusieve speeltuin zal gerealiseerd worden. Deinze telt heel wat instellingen waar kinderen met een beperking verblijven, ook voor deze kinderen zijn De Brielmeersen de ‘place to be’. Dankzij de inspanningen van het provinciebestuur wordt mijn stad een stuk warmer en inclusiever.”

 

Karlijn Deene: “Als Gentenaar pleit ik al jaren voor inclusieve speeltuinen in mijn stad, tot nu toe zonder resultaat. Het doet mij daarom veel deugd dat het provinciebestuur zijn acties in de domeinen verderzet: zo wordt elke speeltuin er een inclusieve speeltuin. De nieuwe speeltuin in De Brielmeersen zal ook voor Gentse kinderen een grote meerwaarde betekenen.”

 

Bart Vermaercke en Karlijn Deene volgen het dossier met veel gedrevenheid op en kijken met de hele provincieraad uit naar de opening van de nieuwe inclusieve speeltuin in De Brielmeersen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is