N-VA vraagt Deinze om voortrekkersrol te nemen in streekoverleg

Op 24 september 2015, over deze onderwerpen: Streekoverleg

De hervorming van het streekoverleg werd recent door de Vlaamse Regering goedgekeurd. Dit biedt voor Deinze een mooie opportuniteit om een voortrekkersrol te gaan spelen in het streekoverleg in de regio, zegt Vlaams Parlementslid en gemeenteraadslid Sabine Vermeulen (N-VA). Vermeulen dient hiertoe een voorstel in op de gemeenteraad.

Lokale besturen worden vanaf 31 augustus 2016 verantwoordelijk om regionaal de handen in mekaar te slaan en samen een visie voor de ontwikkeling van de streek uit te werken. Voor het eerst kunnen gemeenten zo kiezen met wie en hoe ze willen samenwerken.

Volgens Sabine Vermeulen biedt dit een mooie kans voor Stad Deinze. "Deinze maakt nu deel uit van het streekoverleg 'Meetjesland, Leie, Schelde'. Maar de affiniteit van Deinze met het Meetjesland is niet groot. Dus moeten we ons de vraag stellen met welke partners we in de toekomst verder willen werken om een rol te vervullen voor het streekoverleg in onze regio.  En dan denk ik zelfs aan een voortrekkersrol voor Deinze; want Deinze wil zich toch profileren als het centrum aan de Leie."

Op de gemeenteraad vraagt Vermeulen aan de stad om dit engagement ter harte te nemen. En om te onderzoeken op welke vlakken en met welke partners Deinze in de toekomst het best samenwerkt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is