N-VA Deinze wil reflectieruimte Vinkt betrekken bij ondersteuning herinneringseducatie

Op 1 november 2022, over deze onderwerpen: Onderwijs, Algemeen, Oorlog

Op de gemeenteraad van 25 oktober werd het voorstel gelanceerd om scholen een premie te geven als ze een bezoek brachten aan een oorlogssite in België. Concreet gaat het om een bezoek aan de kazerne Dossin of aan het memoriaal van Breendonk.

 

Raadslid Matthias Neirynck van N-VA steunde het voorstel en bracht zelfs een waardevolle aanvulling.

“Als leerkracht bezoek ik elk jaar het memoriaal van Breendonk in het kader van herinneringseducatie. Iedere keer opnieuw ben ik onder de indruk van de beklijvende en gruwelijke verhalen die zich daar hebben afgespeeld in de Tweede Wereldoorlog” stelde Neirynck op de gemeenteraad. “Maar ook dichter bij ons speelden zich in die periode gruwelijke taferelen af, de reflectieruimte van Vinkt is daar een getuigenis van.”

Raadslid Neirynck stelde daarom voor om de reflectieruimte te betrekken bij de toekenning van de premie en de scholen van Deinze actief op te roepen om ook de reflectieruimte te bezoeken. De burgemeester had oren naar het voorstel van raadslid Neirynck en zal initiatief nemen om een voorstel uit te werken met de gemeenten die een Memoriaal op hun grondgebied hebben om zo de bewustwording van ‘waartoe de mens in staat is’ te vergroten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is