N-VA Deinze waarschuwt voor mobiliteitsproblemen Oostkouter, en ver daar buiten.

N-VA Deinze reageert afwijzend op de voorliggende plannen voor de verkaveling op de Oostkouter. Op de site komen vele tientallen appartementen en plaats voor handel. Maar  de Centrumlaan zal niet niet meer bereikbaar zijn vanaf de Oostkouterlaan.

 

Bart Vermaercke (fractievoorzitter N-VA): “Het is toe te juichen dat het aantal bouwlagen in vergelijking met de oorspronkelijke plannen verminderd werden. Laat het duidelijk zijn dat we op zich niets tegen de bestemming van deze site als woongebied hebben, dit past perfect binnen de kernversterking waar we mee onze schouders willen zetten. Maar met het voorliggende RUP wordt alle verkeer dwars door de nieuw aan te leggen woonwijk gestuurd door de Kastanjelaan. De Rozenlaan en de Nieuwgoedlaan worden op die manier de snelste en gemakkelijkste weg richting Oudenaardsesteenweg en snelweg. Deze straten en wijken zijn nu autoluw en dat houden we best zo.
Temeer daar heel veel zachte weggebruikers deze doorgang gebruiken (jeugdbeweging, sportinfrastructuur, kinderopvang, schoolverkeer, ...).

Het dichtbouwen van de brede Centrumlaan hypothekeert definitief een alternatief voor de verkeersontsluiting in Deinze.

 

Matthias Neirynck (N-VA) vult aan: “De Centrumlaan zal nooit meer kunnen aantakken op de Volhardingslaan of de Oostkouterlaan, het lijkt ons beter om deze brede weg her aan te leggen met voldoende brede fietspaden.
De hele Kastanjelaan kan dan uitzonderlijk plaatselijk verkeer worden met fietszone.

Op die manier krijg je echt gesplitst verkeer. Een zachtere zone voor bestemming en een hardere voor doorgaand verkeer.”

 

N-VA waarschuwt om het kruispunt aan de Driespoort niet nog meer te belasten.
“Tot op heden is er geen enkele garantie over de ringweg door Driespoort en is het onverantwoord om nog meer druk op dat punt te genereren, daar is niemand mee gebaat.”

 

(Bezwaar kan ingediend worden tot 17 september)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is