N-VA Deinze vraagt oprichting lokaal loket kinderopvang

Op 1 februari 2021, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Bestuur, Sociaal beleid en welzijn

Op de gemeenteraad van afgelopen donderdag kwam de uitbreidingsronde nieuwe plaatsen inkomenstarief voor baby’s en peuters ter sprake.

Dit wil zeggen dat er voor Deinze 15 nieuwe plaatsen bijkomen waarbij de dagprijs voor opvang afhankelijk is van het inkomen van de ouders.

Bij nader onderzoek viel het N-VA Deinze bij monde van bestuurslid Martine Keymeulen en gemeenteraadslid Matthias Neirynck op dat er in Deinze nog geen lokaal loket kinderopvang bestaat.

Dit lokaal loket is een centraal aanspreekpunt voor ouders met baby’s en peuters die op zoek zijn naar een opvangplaats. Het loket geeft onder meer aan ouders een overzicht van waar er beschikbare plaatsen voor kinderopvang zijn binnen de stad.

Voor ouders is het via het loket veel makkelijker dan om met elke kinderopvang apart contact op te nemen om na te gaan of er plaats is.

Ook kwetsbare gezinnen en gezinnen met zorgbehoevende kinderen worden er op een laagdrempelige manier geholpen. 

Matthias Neirynck, zelf kersvers vader, deed in de gemeenteraad een oproep aan de bevoegde schepen om dit zo spoedig mogelijk operationeel te maken. 

Het antwoord was dat de stadsdienst al sinds eind 2019 bezig was met de oprichting van dit loket. De coronacrisis heeft serieuze stokken in de wielen gestoken maar tegen het voorjaar zou het in orde moeten zijn. Martine en Matthias zullen dit zeker opvolgen!
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is