N-VA Deinze vraagt gelijkschakeling tarieven woensdagnamiddagopvang De Brieltuin en De Duizendpoot

Op 5 juni 2020, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Bestuur, Onderwijs, Sociaal beleid en welzijn
kinderopvang

Door de coronamaatregelen is de buitenschoolse kinderopvang Brieltuin gesloten tot het einde van dit schooljaar waardoor de kinderopvang enkel nog noodgedwongen kan doorgaan in de binnenschoolse opvang De Duizendpoot.  
"Door een tariefverschil tussen de binnen- en buitenschoolse opvang moeten ouders nu plots een pak meer betalen voor opvang op woensdagnamiddag", zegt Glenn Vander Auwera (secretaris N-VA Deinze).
 
De Brieltuin rekent per kind 1,10 euro per halfuur of het vakantietarief van 4,59 euro voor een periode van 0 tot 3 uren opvang of 6,90 euro voor een periode van 3 tot 6 uren opvang. Men hanteert hierbij automatisch het laagste tarief.
De Duizendpoot past dit voordelige vakantietarief niet toe. Voor de opvang van bv. 5 uur betekent dit een meerkost voor de ouders van 60 % ofwel 4,10 euro.
Bij De Brieltuin is er ook een korting van 25 % bij gelijktijdige opvang van meerdere kinderen uit eenzelfde gezin. Ook deze korting past De Duizendpoot niet toe. Dit betekent nog eens extra kosten voor de ouders. 
 
Hierdoor zullen allicht heel wat gezinnen geconfronteerd worden met hogere facturen. N-VA vraagt dan ook een gelijkschakeling naar het laagste tarief met de 25 % korting indien van toepassing en een terugbetaling met terugwerkende kracht sinds de coronacrisis.
 
N-VA fractieleider Bart Vermaercke: "We zijn ons ervan bewust dat blijkbaar niemand heeft stilgestaan wanneer deze tarieven werden goedgekeurd op de gemeenteraad van 24 oktober 2019. Toen werden de tarieven al met 10 % verhoogd en maakten we ernstige bedenkingen daarbij. De gevraagde rechtzetting lijkt ons niet meer dan logisch gezien zowel de binnen- als buitenschoolse opvang georganiseerd worden door de stad en zou een mooi signaal zijn naar de gezinnen toe."

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is