N-VA Deinze vraagt aan de stad om werk te maken van beweegbanken

Op 18 april 2021, over deze onderwerpen: Bestuur, Sociaal beleid en welzijn, Sport en Recreatie

Een beweegbank is een combinatie van enerzijds een klassieke buitenzitbank waarop je kan uitrusten en anderzijds een bewegingstoestel.

 De beweegbank is ontwikkelt door de vzw Ipitup en laat toe om tot 250 gevarieerde bewegingsoefeningen uit te voeren. Het nodigt zeer laagdrempelig uit tot bewegen, alleen of samen met anderen.

Raadslid Karlien De Paepe (N-VA): “Verschillenden steden en gemeenten investeerden al in beweegbanken (o.a. Leuven, Mechelen, Knokke-Heist, Duffel, Gent). Wij stellen voor dat de stad Deinze hun voorbeeld volgt. Beweegbanken hebben de bedoeling iedereen – jong en oud, bij voorkeur samen – aan te zetten om meer te bewegen.

Sporten en bewegen dragen in belangrijke mate bij tot onze gezondheid. Dat is zeker ook waar voor ouderen. Mits een goede locatiekeuze kan zo’n beweegbank een echte meerwaarde betekenen om actief te blijven. Mogelijkheden voor plaatsing kunnen bijvoorbeeld zijn aan de OCMW-woonzorgcentra of aan de OCMW-dienstencentra, maar ook op andere plaatsen in alle deelgemeenten kan dit zeker een meerwaarde zijn.

N-VA Deinze zal op de gemeenteraad van 22 april een raadsvoorstel indienen om hier werk van te maken.

 

Bijlage: Foto ©Ipitup

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is