Martine Keymeulen in het BCSD namens N-VA Deinze.

Op 27 oktober 2023, over deze onderwerpen: Bestuur, Sociaal beleid en welzijn

Eind september maakte Sylvie Claeys de overstap van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst naar de gemeente- en OCMW-raad. Martine Keymeulen zal haar vervangen. Het BCSD buigt zich vooral over steunaanvragen en specifieke problemen van inwoners, vaak aan de rand van de maatschappij.

 

“Het vergt een objectieve maar brede maatschappelijke blik en een groot inlevingsvermogen als je je mandaat goed wil invullen”, zegt N-VA voorzitter Jan Vander Mijnsbrugge. “Als gewezen coördinator van de Sociale Dienst van het Vlaams agentschap Opgroeien is Martine daarvoor de geknipte persoon”. 

 

Martine is gepensioneerd maar nog altijd zeer actief onder meer als vrijwilliger bij Kind en Gezin in de Ghesquièrestraat en in het woonzorgcentrum Ten Bosse.

“In het consultatiebureau van Kind en Gezin merk ik dat jonge ouders het in deze tijd niet allemaal even gemakkelijk hebben”, zegt Martine. “Ook in mijn buurt pik ik diverse signalen van kansarmoede op. Via mijn mandaat in het BCSD wil ik het sociale weefsel van mijn stad nog beter leren kennen en mij ten dienste stellen van de inwoners die het moeilijk hebben. Ik hoop dan ook het werk en engagement van Sylvie Claeys op deskundige wijze verder te kunnen zetten.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is