Gemeenschapsdienst voor langdurige werkzoekenden

Op 27 februari 2023, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Bestuur, Lokale economie

Op de volgende gemeenteraad dient de N-VA fractie, door monde van De Paepe Karlien, een raadsvoorstel in om Europese subsidies aan te vragen voor gemeenschapsdienst voor langdurige werkzoekenden.

“We laten langdurig werkzoekenden niet aan hun lot over”, laat Karlien De Paepe weten, maar schakelen hen actief in voor maatschappelijk relevante taken voor de lokale gemeenschap, bij lokale besturen, vzw’s en scholen.” De gemeenschapsdienst kan onder meer administratief werk zijn, ondersteuning bij evenementen, groendienst, personenvervoer of toezicht.

Met REACT EU-middelen (extra middelen voor het economisch herstel van de regio’s na de coronaperiode) van het Europees Sociaal Fonds (ESF) wil de Vlaamse overheid lokale besturen ondersteunen in het opzetten van leerwerkplekken gemeenschapsdienst, in hun bijdrage aan de integratie van de meest kwetsbare doelgroepen op de arbeidsmarkt.

De doelgroep bestaat uit uitkeringsgerechtigde werkzoekenden die minstens 2 jaar als werkzoekenden  zijn ingeschreven bij VDAB en die nood hebben aan een intensieve begeleiding en bemiddeling via inzet van werkplekleren, om zo de brug naar duurzame tewerkstelling te maken.

We  hopen met het aanvragen van de EU-subsidies, mede een hefboom te zijn voor onze kwetsbare doelgroep op de arbeidsmarkt in onze stad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is