10 % van de gekochte geschenkencheques gaat verloren!

Op 24 oktober 2021, over deze onderwerpen: Bestuur, Lokale economie, Sport en Recreatie

Bart Vermaercke (N-VA) vroeg de cijfers op van de laatste 5 jaar. Daaruit blijkt dat de cadeaubonnen van de Stad Deinze bijzonder succesvol zijn als geschenk. Sedert 2015 verdubbelde de totale ontvangst bijna tot 195.000 euro.

Opvallend is wel dat gemiddeld 10 % van de gekochte cadeaucheques nooit ingewisseld worden. Dit is dus pure winst voor de stad.

Vermaercke roept dan ook de bevoegde schepen om dit onder de loep te nemen.
“Een denkpiste hierbij is om de vrijgekomen budgetten aan te wenden om automaten te plaatsen op het grondgebied waar digitale cheques dag en nacht kunnen afgehaald worden. Bij mijn weten zijn er enkel in Beveren dergelijke automaten.”

 

Ook de stad is een grote afnemer van de digitale cadeaubon.

Zo werden door de stad sinds de invoering (mei 2021) meer dan 40.000 euro bonnen gekocht voor allerlei bedankingen zoals huwelijken en jubilarissen.

Een groot deel van het beschikbare coronabudget voor de handelaars werd ook omgezet in cheques. Meer dan 130.000 euro vloeide op die manier terug naar de handelaars.

Bart Vermaercke: “Dit is een mooi bedrag, maar toch blijft er nog bijna 170.000 euro ter beschikking voor relance. Op de vorige gemeenteraad deed ik een aantal voorstellen om dit budget verantwoord te besteden, maar die werden door de meerderheid stuk voor stuk afgeschoten. Hopelijk worden deze middelen besteed voor wat ze bedoeld zijn.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is