Bart Bauwens

 

Ik ben geboren in Gent op 27 juni 1967. Ik ben naar het Sint-Paulusinstituut geweest in de Smidsestraat en daarna naar "het groot Sint-Pol" in de Patijntjesstraat. Daarna ben ik afgestudeerd aan de universiteit Gent als Licentiaat in de Economische Wetenschappen.

In 2008 heb ik aan de National University of Singapore mijn MBA (Master in Business Administration) behaald met grootste onderscheiding en met de toekenning van de Chua Joon Eng Gouden Medaille.

Momenteel ben ik er werkzaam als General Manager International Distributors. Ik houd me voornamelijk bezig met het uittekenen van de export strategie van de groep Lotus Bakeries voor onze internationale distributeurs en dit vooral in Europa, Afrika, het Midden Oosten en Azië.

Deze job houdt onder andere in dat ik veel reis.

Dit heeft me dan de kans gegeven om in contact te komen met verschillende mensen, volkeren, culturen, godsdiensten, gewoonten en gebruiken, talen, inzichten, geschiedenissen enz.

Ik heb steeds vanuit mijn eigenheid als Vlaming, met mijn eigen cultuur, taal, geschiedenis en achtergrond gepoogd contacten te leggen met andere culturen en mensen steeds met respect voor hun cultuur en geschiedenis.

Het is dan ook vanuit die Vlaamse eigenheid, maar in een open geest en met aandacht voor andere culturen, dat ik aan politiek doe.