Voorlopig geen eenrichtingsverkeer in Kauwestraat

Op 30 augustus 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit - verkeersveiligheid

De stad onderzoekt hoe ze het sluipverkeer uit de Kauwestraat in Zeveren kan weren. "Eenrichtingsverkeer zou waanzin zijn, want er zijn geen haalbare alternatieve wegen", zegt gemeenteraadslid Matthias Neirynck (N-VA). "Er is nog niets beslist", zegt schepen van Mobiliteit Bart Van Thuyne (CD&V).

De Kauwestraat is een populaire sluipweg om van Grammene en Gottem naar Zeveren en Vinkt te rijden zonder gewestwegen N35 en N409 te moeten volgen. Volgens tellingen van de stad rijden er tijdens de spits zo'n 200 voertuigen per uur voorbij. De stad onderzoekt nu hoe ze die verkeersdruk kan verminderen.

"Het stadsbestuur denkt erover na om eenrichtingsverkeer in te voeren in Kauwestraat", zegt Matthias Neirynck op de gemeenteraad. "Waanzin. Je kan die straat niet zomaar afsluiten voor automobilisten die van de Tieltsesteenweg komen, want er zijn geen alternatieven. Zo'n ingreep is mogelijk in een stadscentrum, waar voldoende andere wegen zijn, maar in een landbouwgebied met smalle wegen is dat niet mogelijk. Ook hebben lokale handelaren zoals hoeveslagerij de Cauwehoek en de kinderopvang doorgaand verkeer nodig. Er heerst nu vooral onduidelijkheid over de toekomst van de straat en de impact op de omliggende straten Izegemstraat en Lammekesstraat."

"Er werd nooit voorgesteld om eenrichtingsverkeer in te voeren", reageert schepen Van Thuyne. "Wel willen we de doorgaande stroom onmogelijk maken ter hoogte van het kruispunt met de Izegemstraat. Er volgen nog bijkomende tellingen in september en daarna wordt er eerst teruggekoppeld met de bewoners. Er werd nog niets beslist in dit dossier."

Bron: Het Laatste Nieuws - ASD

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is