Vanaf 1 november zijn honden toegelaten op de Brielmeersen

Op 25 oktober 2017, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn

De provincieraad besliste eerder al om het politiereglement voor 'De Brielmeersen' af te stemmen op de politiereglementen van de andere provinciale domeinen. Nu stemde ook de gemeenteraad de wijzigingen goed. "De belangrijkste wijziging is dat honden vanaf 1 november toegelaten worden op de Brielmeersen", zegt gemeenteraadslid en Vlaams Parlementslid Sabine Vermeulen (N-VA), die al jaren pleit voor toegang van honden op de Brielmeersen.

"Honden werden door de Stad Deinze niet toegelaten op de Brielmeersen, behalve op de dienstweg langsheen de oever van het kanaal en het wandelpad langsheen de Tweebruggenlaan en de Stadionlaan. Dit gaf vaak aanleiding tot verwarring. Ik heb meermaals gevraagd om ook honden op de Brielmeersen toe te laten. Maar steeds zonder gehoor.", zegt Sabine Vermeulen. Nu de Provincie de Brielmeersen heeft overgenomen, wordt dit wel mogelijk. Vanaf 1 november zijn honden in de Brielmeersen toegelaten."

In het nieuwe reglement staat dat honden aan de leiband zullen worden toegelaten. Het hondenbaasje zal in het bezit moeten zijn van een hondenpoepzakje en uiteraard steeds de uitwerpselen moeten opruimen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is