Ronny Vermeulen tijdelijk in de gemeenteraad

Op 18 februari 2017, over deze onderwerpen: Bestuur

Ronny Vermeulen (57) zal vanaf volgende week donderdag 23 februari zetelen in de gemeenteraad van Deinze. Hij vervangt er tijdelijk Sylvie Claeys in de oppositiepartij N-VA. Claeys is drie maanden afwezig door medische redenen.

Ex-bodybuilder en huidig postbode Ronny Vermeulen is geen onbekende in het politieke landschap van Deinze. Hij zetelt al twee jaar in de OCMW-raad, maar maakt nu voor het eerst deel uit van de gemeenteraad.

"Ik ben in de politiek gerold als actievoerder en voorzitter van vzw De Dries", zegt Ronny. "Ik protesteerde toen tegen de grootschalige onteigeningbeslissing langs de Gaversesteenweg, waar ik vroeger mijn fitnessclub had. Ik ben als onafhankelijke in het kartel Samen voor Deinze gestapt en in 2009 richtte ik Lijst Dedecker Deinze op. Sinds 2011 ben ik lid van N-VA Deinze. Als voorzitter van de werkgroep Mobiliteit zet ik mij in voor verkeersveiligheid in de stad. De gemeenteraad is een nieuwe ervaring en zolang Sylvie er niet is, ga ik haar zo goed mogelijk vervangen", besluit Ronny. 

Bron: Het Laatste Nieuws (ASD)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is