Protest verkoop The Philo beantwoord met parabel

Op 24 september 2016, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Bestuur

De Deinse gemeenteraad keurde donderdagavondde verkoop van café The Philo goed. Oppositiepartijen Groen Rood en N-VA uitten nogmaals hun ongenoegen over de verkoop van het pand. Na de tussenkomst van N-VA-raadslid Matthias Neirynck repliceerde Open VLD raadslid Steven Vande Putte ludiek met de Bijbelse parabel van de talenten.

«Wij blijven verbaasd over de verkoop van The Philo», zegt Matthias. «Een derde doorgang van de Markt naar het Kaandelpark is eigenlijk onnodig. De totale afstand die gewonnen wordt is maximaal 400 meter, en dit is dan nog ruim gerekend. Een aankoop van 495.000 euro om 400 meter te winnen is niet noodzakelijk. Bovendien benadrukt de stad haar penibele financiële situatie nogmaals door te trachten het gebouw aan 750.000 euro te verkopen, een meerprijs van ongeveer 250.000 euro. Door de doorsteek en de hoge vraagprijs lijkt het ons bijna onmogelijk dat dit pand voor andere doeleinden behalve appartementen zal gebruikt worden. Is het niet beter de centrummanager te vragen een concreet plan uit te denken voor dit pand? Wij hadden eindelijk op een beetje een visie van het immokantoor stadsbestuur gerekend.»

Er kwam niet veel reactie van de meerderheidspartijen CD&V en Open VLD, behalve van Steven Vande Putte, die een het volgende stuk uit de parabel van de talenten citeerde. ‘Degene die de vijf talenten gekregen had, kwam naar voren met nog vijf talenten en zei: «Vijf
talenten, heer, had u me toevertrouwd. Kijk, ik heb er nog vijf talenten bijverdiend.» Zijn heer zei tegen hem: «Uitstekend, goede en trouwe slaaf, in het kleine ben je betrouwbaar geweest, over veel zal ik je aanstellen. Kom delen in de vreugde van je heer.’ «De stad koopt het pand en verkoopt het met winst, dat is toch een goede zaak, ik zie echt het probleem niet», zei Vande Putte nog achteraf. (ASD)

Bron: Het Laatste Nieuws

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is