Oppositie houdt begrafenisplechtigheid

Op 23 mei 2016, over deze onderwerpen: Beleid & financiën
Begrafenisplechtigheid

Tijdens het openingsfeest aan de Leie hield de voltallige Deinse oppositie een symbolische begrafenisplechtigheid aan het oude stadhuis op de Markt.

Een uur voor de plechtige opening van de Leiespiegel plaatsten de militanten van Wakker Deinze, N-VA, sp.a en GroenRood twaalf grafstenen voor de deur van het voorlopig verlaten gebouw. Onder treurig trompetgeschal legden ze een roos neer bij een van de twaalf graven.

"Het opschrift van deze grafstenen beschrijft projecten die geschrapt werden om voldoende budget vrij te maken voor de bouw van het megalomane dienstencentrum", zegt sp.a-voorzitster Freija Dhondt.

Gewone mensen

"Enkele voorbeelden zijn het 'ondersteunen van lokale handelaars', 'bijkomende sportinfrastructuur' en 'duurzame mobiliteitsoplossingen'. De stad moet echt diep in het vlees snijden om het megalomane dienstencentrum dat voor de helft leeg zal staan te kunnen bekostigen. Terwijl men ook gewoon iets bescheidener had kunnen bouwen en andere prioriteiten had kunnen leggen."

"De mensen van Deinze verdienen beter", zegt Sören Vandemoortele (Wakker Deinze). "De meerderheidspartijen trekken zich van de mening van de 'gewone mensen' niks aan. Het dienstencentrum is daar het ultieme voorbeeld van." (ASD)

Bron: Het Laatste Nieuws

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is