Ondanks protest toch doorsteek tussen N43 en N35

Ondanks protest toch doorsteek tussen N43 en N35

De nieuwe ringweg tussen de N43 en N35 veroorzaakte felle discussies tijdens de gemeenteraad. De meerderheid keurde ondanks protest van de oppositie de aankoop van Zaal Ter Wilgen en twee percelen tussen de Poelstraat en de Ten Rodelaan goed.

"Een gebrek aan visie", klinkt het bij de oppositie. "Er was de laatste jaren ook nauwelijks communicatie met de buurtbewoners en de stad heeft de denkpiste van een ringweg lang ontkend", zegt raadslid Freija Dhondt (sp.a).

"De N-VA kaartte in april 2012 aan dat er plannen bestaan voor een ringweg en dat werd toen afgedaan als opstokerij", fulmineert gemeenteraadslid Sabine Vermeulen (N-VA). "Eerst was er van niets sprake, dan was er sprake van bereikbaarheid voor de achterliggende wijk voor fietsers en voetgangers, en dan was er sprake van een weg voor autoluw verkeer en in het laaste scenario is het een doorsteek geworden van de N35 naar de N43. Wij volgen de visie van de minister van mobiliteit Ben Weyts en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dat de mobiliteitsvisie van Deinze met haken en ogen aan elkaar hangt. De geplande verbinding N35-N43 zal tot grote knelpunten ter hoogte van het bestaande kruispunt Gaversesteenweg/Volhardingslaan en het nieuw aan te leggen kruispunt op de N43", gaat Vermeulen verder.

"Wij hadden op 15 december 2015 een vergadering met alle betrokken partijen, waaronder ook AWV, reageert schepen van Mobiliteit Bart Van Thuyne (CD&V).

"We hebben toen expliciet gevraagd of iedereen achter de ringweg stond en het klonk volmondig ja. Daarna heb ik vernomen dat de aanwezige ambtenaren werden ontboden op het kabinet van minister Ben Weyts, niet toevallig van dezelfde partij van Sabine Vermeulen, en in januari 2016 vernemen wij via een brief van AWV dat er toch bijkomend onderzoek nodig is. Hier kan ik alleen uit besluiten dat er een politiek spel wordt gespeeld We blijven de piste van een ringweg volgen en we doen het nodige bijkomende onderzoek. En over het gebrek aan communicatie met de bewoners, wil ik zeggen dat we met de betrokken bewoners hebben vergaderd, vanaf het moment dat de ringweg een concreet onderdeel werd van onze mobiliteitsvisie", legt Van Thuyne uit. (ASD)

Bron: Het Laatste Nieuws - 24.03.2016

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is