Nieuw Vlaams geld voor mobiliteit in fusiestad

Op 20 december 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit - verkeersveiligheid

Het nieuw Geïntegreerd Investeringsplan (GIP) van Vlaams minister Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) bevat ook nieuws voor de mobiliteit in Deinze en Nevele. Dit investeringsplan voorziet financiële middelen in openbare werken voor de periode 2019 - 2021.

“Naast de reeds gekende investeringen in de heraanleg van de Leernsesteenweg, het onderhoud van de brug over de Leie en andere structurele onderhoudswerken, fietspadenprojecten en schoolomgeving worden er ook middelen toegekend voor de stationsomgeving", zegt voorzitter Peter Broeren. “Ook de noodzakelijk renovatie van de Tolpoortbrug is opgenomen in het plan voor een bedrag van 300.000 euro.”

In het investeringsplan lezen we dat ook fusiegemeente Nevele bedacht wordt met financiële ondersteuning voor ondermeer het fietspadenproject in de Damstraat en de renovatie van Hansbekebrug. De uitvoering van de omlegging in Hansbeke is voorzien in 2020 en daarvoor wordt 1,7 miljoen euro uitgetrokken.

Het valt op dat er voor de periode tot en met 2021 niets voorzien is voor de uitvoering van het mobiliteitsplan van Deinze. “Vlaanderen trekt in dit investeringsplan inderdaad geen middelen uit voor acties uit het mobiliteitsplan zoals de aanleg van de ringweg. Ook N-VA Deinze blijft sceptisch over het mobiliteitsplan”, zegt Vlaams parlementslid Sabine Vermeulen. “Je kan zoveel plannen maken als je wil, maar die moeten ook getuigen van budgettaire inpasbaarheid. En daar bestaan nog te veel twijfels over; niet alleen bij ons, maar ook in Vlaanderen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is