N-VA stelt kleine containertjes voor kauwgom en peuken voor

Op 9 augustus 2018

“Binnen het zwerfvuilprobleem lijken sigarettenpeuken en kauwgom onschuldig”, zegt zwerfvuilruimer en N-VA-lid Kurt Naert-Segaert.

“Nochtans zijn peuken erg vervuilend voor het grondwater en heeft kauwgom een afbraaktermijn van meer dan twintig jaar.”

Moeilijk te verwijderen

“De kauwgom is ook moeilijk te verwijderen. Het opruimen is zo goed als onbegonnen werk. Veel mensen associëren het weggooien van peuken en kauwgom niet met zwerfvuil.”

“Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van de rokers aangeeft hun peuken in de afvalbak te deponeren als er geschikte asbakken voorzien zijn”, zeggen de N-VA-gemeenteraadsleden Sylvie Claeys en Matthias Neirynck die het onderwerp op de volgende gemeenteraad zullen agenderen.

“We willen dat de stad onderzoekt op welke manier er kan voor gezorgd worden dat dit klein zwerfvuil niet meer op straat belandt. Daarom zijn we blij dat Kurt Naert-Segaert een paar voorbeelden van kleine kauwgom- en peukencontainertjes heeft meegebracht en dit aan de marktbezoekers laat zien.”

“Met de restanten van die kauwgom en peuken kunnen achteraf bouwstenen en slippers worden geproduceerd. Een mooie manier om dat vuil te recycleren. Die bakjes kunnen trouwens naast de

bestaande vuilnisbakken worden gehangen”, zegt Vlaams parlementslid Sabine Vermeulen. 

Bron: Het Nieuwsblad - jdv

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is