N-VA bekritiseert stadsbestuur in ganzenspel

Op 3 maart 2017, over deze onderwerpen: Bestuur

Oppositiepartij N-VA laat de Deinzenaar al spelenderwijs kennismaken met het reilen en zeilen in de stad. De lokale fractie verwerkte de pijnpunten en de troeven in een zelf ontworpen ganzenspel. "Wie met zijn pion alle hindernissen passeert, wordt burgemeester. Zo brengen we onze boodschap op een eenvoudige manier over", zegt voorzitter Peter Broeren.

Binnenkort krijgen de inwoners van Deinze een N-VA-ganzenbord in de bus. Compleet met speelveld en vier uitknipbare pionnen en dobbelsteen. De eerste hindernis op het derde vakje van dit ludieke gezelschapsspel luidt: 'U verdwaalt in het zeer groot administratief centrum, sla één beurt over.' Vakje vier luidt dan weer: 'Je doet boodschappen in Deinze en steunt zo de lokale economie, ga vijf vakjes vooruit'. Wie als eerste de finish haalt, mag zichzelf burgemeester van Deinze noemen.

Afbraakpolitiek

"We doen niet enkel aan afbraakpolitiek", verduidelijk Peter Broeren. "We belichten zowel de goede kanten van Deinze als de zaken die volgens onze fractie beter kunnen. Zo is de fietssnelweg een positieve verwezenlijking, maar de promotaks in het handelscentrum dan weer niet. Met dit ganzenspel willen we op een eenvoudige manier onze boodschap aan de Deinzenaar overbrengen."

Het spel is volledig op maat van Deinze. Gemeenteraadslid en Vlaams parlementslid Sabine Vermeulen maakte zelf het ontwerp. "Ik ben grafisch ontwerper van opleiding en ik maakte het ganzenbord in InDesign. Er werden 7.000 exemplaren van gedrukt en de komende weken komen we deze uitdelen in de stad, zegt Vermeulen.

Bron: Het Laatste Nieuws - ASD 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is