Gemeenteraad keurt Save Charter goed

Op 25 november 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit - verkeersveiligheid

Deinze gaat akkoord met de ondertekening van het Save Charter voor meer verkeersveiligheid.

Raadslid en volksvertegenwoordiger Sabine Vermeulen (N-VA) diende daarover een motie in. Sabine zelf kon om gezondheidsredenen niet aanwezig zijn, maar verduidelijkt in een nota dat het Save Charter een mooi initiatief is van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen om iedereen bewuster te maken dat de verkeersveiligheid verbeterd moet worden, vooral als het om kinderen en jongeren gaat.

“Elk verkeersslachtoffer is er een teveel”, zegt ze samen met haar collega-gemeenteraadslid Ronny Vermeulen van N-VA. “Meer verkeersveiligheid moet daarom centraal staan in het mobiliteitsplan van Deinze. Het charter laat toe om bij de zorg om meer verkeersveiligheid niet alleen te focussen op infrastructuurwerken, maar ook een meer planmatiger aanpak te verwezenlijken met steun van de externe expertise. Het charter wil in alle steden en gemeenten in Vlaanderen een verkeersveiligheidscultuur installeren.
Zo is er extra aandacht voor de verkeerssituatie op plaatsen waar kinderen en jongeren vaak aan het verkeer deelnemen. Het project bestaat uit een stappenproces dat de stad moet doorlopen wanneer deze zich engageert. De uitvoering van dat actieplan is evenmin vrijblijvend. De instapkost bedraagt 0,01 eurocent per inwoner.” Schepen van Mobiliteit Bart Van Thuyne (CD&V) zegt geen probleem te hebben met de vraag. 

Bron: Het Nieuwsblad - jdv

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is