Deinze krijgt van minister Homans een projectsubsidie van 2,3 miljoen euro

Op 15 december 2017, over deze onderwerpen: Bestuur

“Steden kunnen projectsubsidies krijgen als ze voldoen aan duidelijke kwaliteitscriteria bij de realisatie van innoverende en multifunctionele stadsvernieuwingsprojecten. De geselecteerde projecten leveren een positieve bijdrage aan de stadsontwikkeling en zorgen voor een ingrijpende en duurzame vernieuwing van de stedelijke ruimte”, aldus Vlaams minister voor Stedenbeleid, Liesbeth Homans.

Deinze ontvangt een projectsubsidie van 2.320.000 euro voor het stadsvernieuwingsproject ‘Stedelijk wonen aan de Leie II’, na gunstig advies van een onafhankelijke jury van experten.

Met het stadsvernieuwingsproject ‘Stedelijk wonen aan de Leie II’ wil de stad Deinze de Leie een prominente plaats in de structuur van de stadskern geven. Het centrum van het projectgebied bestaat uit de gesaneerde, voormalige stadsgasfabriek, de achterkant van de Tolpoortstraat en de groen-blauwe Leieruimte.

Het stadsvernieuwingsproject voorziet nieuwe woningen en moet het stedelijk wonen aantrekkelijker maken. Deinze streeft naar een integrale duurzame wijk. Om daaraan te voldoen, geeft de stad binnen het project expliciet aandacht aan het gebruik van duurzame bouwmaterialen en een doordacht energetisch concept dat de buurt vrijwel energieneutraal moet maken. Via een beweegbare brug over de Leie wordt ook de link gemaakt tussen de randparking en de parking aan de Brielpoort. De herinrichting van de Tolpoortstraat legt de nadruk op de versterking van de verblijfsfunctie en de zichtbaarheid van de gevels. 

'Deze subsidie is zeer welgekomen voor dit project. Zeker omdat de herinrichting van de Tolpoortstraat dan ook eindelijk zal aangepakt worden, wat de lokale economie ten goede zal komen.', zegt Vlaams Parlementslid en gemeenteraadslid Sabine Vermeulen (N-VA). 'Het brugje over de Leie was jaren geleden een voorstel van gemeenteraadslid Geert Decaluwé (N-VA) en zal nu eindelijk ook gerealiseerd kunnen worden.'

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is