Onteigeningen Tolpoortstraat zijn geen aprilgrap

Op 4 april 2013, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening - openbare werken

Sinds 2009 is er sprake om de kop van de Tolpoortstraat te onteigenen in het kader van de stadskernhernieuwing en om op de site van de Molens van Deinze twee parkzones aan te leggen. Het stadsbestuur koopt geleidelijk aan de huizen op. 

De eigenaars die niet willen verkopen kunnen vallen in een onteigeningsplan. Omwille van deze geplande onteigeningen voerde de N-VA op 1 april aktie. Aan de huizen werden “TE KOOP”-brieven gehangen als aprilvis. Maar deze geplande onteigeningen zijn niet om mee te lachen!

OCMW-raadslid Veerle Boerjan is een bewoner van één van deze huizen en valt ook, net als haar buren, onder het onteigeningsplan. Een groot stuk van haar tuin zou onteigend worden om er residentieel wonen aan de Leie met openbaar park mogelijk te moeten maken. 

De bewoners blijven het onbegrijpelijk vinden dat ze plaats moeten maken voor een park,  ondergrondse parkeergarages en grote winkels. Dat een jarenlange procedureslag zwaar weegt op de bewoners, deert het stadsbestuur niet. Prestige-projecten krijgen voorrang op alles.  

Volgens de N-VA kan de site van de Molens van Deinze op een kleinere schaal en met veel minder financiële middelen ontwikkeld worden, zonder onteigeningen. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is