N-VA Deinze wil dat Huis van Thuyne streekhuis wordt

Op 21 december 2011, over deze onderwerpen: Beleid & financiën
Huis van Thuyne

Door de aankoop van het Huis VanThuyne in 2006 heeft de stad Deinze het 18de eeuwse pand weliswaar gered van sloop maar nadien stelselmatig laten verkommeren.

En dat is jammer. Want door de verwaarlozing werd het huis vermoedelijk gekraakt en een vuurtje leidde gisteren tot een brand die het historische gebouw net niet heeft verwoest.  Het snelle ingrijpen van de Deinse brandweer kon erger voorkomen. 

De N-VA wil dat de stad Deinze haar verantwoordelijkheid neemt en het huis  - dat bepalend is voor de Markt - renoveert en een nieuwe functie geeft.

Matthias Neirynck van N-VA Deinze verduidelijkt: “Zo zou het Huis Van Thuyne een streekhuis kunnen worden dat een aantal regionale diensten groepeert, zoals  de werkwinkel, het platform Omgeving Leie Schelde, een woonwinkel, Drugpunt en dergelijke meer. Op die manier kunnen elders huur en andere kosten worden uitgespaard.  Deinze kan zich op die manier profileren als leidende stad in de regio; Deinze moet de motor worden van de regio tussen Leie en Schelde. Zo ontstaat er een sterkere visibiliteit voor de Leiestad en wordt het een sterkere aantrekkingspool. “

“Een streekhuis is niet enkel een fysische lokatie waar verschillende streekgebonden actoren een onderdak vinden” vult Matthias Neirynck verder aan “Het  is een werk- en ontmoetingsplaats waar een netwerk van partners zich inzetten voor duurzame streekontwikkeling. Er kan bovendien een interessante werking worden opgestart via het organiseren van kleine tentoonstellingen, tuinfeesten, workshops… “  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is