Bouwproject Guido Gezellelaan gaat voorlopig niet door

Op 27 november 2013, over deze onderwerpen: Mobiliteit - verkeersveiligheid, Ruimtelijke ordening - openbare werken
Bouwproject Guido Gezellelaan gaat voorlopig niet door

Het bouwproject van elf appartementen op de hoek van de Guido Gezellelaan met de Oostmeersdreef in Deinze gaat voolopig niet door. Het Deinse schepencollege heeft een ongunstig advies gegeven op basis van één bezwaarschrift. 37 andere bezwaarschriften kwamen te laat binnen. Grootste struikelblok was het ontbreken van garages.

In september protesteerde de N-VA tegen het project omdat er geen parkeergarages voorzien waren en dit de parkeerdruk in de buurt niet ten goede zou komen. Na overleg met de buurtbewoners diende gemeenteraadslid Sabine Vermeulen (N-VA) een raadsbesluit in om een algemeen reglement op te stellen dat parkeerplaatsen bij nieuwe meergezinswoningen garandeert, maar dit werd afgekeurd. Het bouwproject zelf kreeg nu wel een ongunstig advies. "We zijn al in gesprek met de projectleider Arbuco om een nieuwe aanvraag op te stellen die meer rekening houdt met de parkeerdruk in die straten", zegt Jan Vermeulen (CD&V). "Een autodeelsysteem in het toekomstige gebouw is één van de ideeën." "Ik ben blij dat het bouwproject zonder parkeerplaatsen niet doorgaat", zegt Sabine Vermeulen. "Ik hoop dat, als er een nieuwe bouwaanvraag komt, de parkeerdruk in de buurt meer in rekening wordt gebracht."

Nieuwe aanvraag

De projectleider is teleurgesteld. "Ik vind het jammer dat het project niet doorgaat", zegt Dirk De Keyser van Arbuco. "De appartementen waren bedoeld voor mensen die met de fiets naar hun werk of de stad gaan. er is daar wel vraag naar in Deinze. Maar we zijn volop bezig met een nieuwe aanvraag en binnen twee weken zal daar meer duidelijkheid over zijn." (ASD)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is