Vlaanderen geeft extra steun aan kattenasiel Kat op de Dool

Op 25 juli 2021, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Bestuur, Dierenwelzijn

Dierenasielen steunen heel vaak op vrijwilligers en eigen fondsenwerving, waarmee heel wat dierenasielen tijdens de coronacrisis problemen ondervinden. Om die problematiek tegen te gaan, kon elk erkend dierenasiel in 2020 rekenen op een éénmalige ondersteuning van €3.000 vanuit Vlaanderen.

Vlaams Dierenminister Weyts bouwt hierop verder en voorziet naast vergoedingen voor de opvang van inbeslaggenomen dieren nu ook een jaarlijkse structurele ondersteuning waarmee erkende dierenasielen hun werking kunnen uitbouwen en professionaliseren.

In Deinze kan kattenasiel Kat op de dool rekenen op € 3.067,32 extra ondersteuning.

Het dierenasiel Kat op de dool komt regelmatig terug op de Deinse politieke agenda. Ruim twee jaar geleden besloot het schepencollege geen ondersteuning meer te bieden aan het dierenasiel. Men koos ervoor om de samenwerking met een asiel in Waregem te starten en dit financieel te ondersteunen. Dit zette heel wat kwaad bloed in onze stad en er werd een grote petitie georganiseerd met als doel gehoord te worden op de gemeenteraad. Initiatiefneemster Patricia Rotsaert deed toen een opvallend emotioneel pleidooi, maar de meerderheid hield voet bij stuk.

N-VA fractieleider Bart Vermaercke en gemeenteraadslid Sabine Vermeulen reageren zeer positief op de extra Vlaamse financiële steun.

“Op de gemeenteraad in juni werd nog smalend gereageerd toen we nogmaals vroegen om vanuit de stad Kat op de dool een structurele subsidie toe te kennen. De N-VA diende  in het verleden meerdere voorstellen in om het enige dierenasiel op Deins grondgebied te ondersteunen”, aldus Bart Vermaercke.

“Dierenasielen hebben nood aan een stabiele inkomensstroom. Ik vind het de taak van de stad om een steentje bij te dragen aan deze maatschappelijke nood. Gelukkig is de Vlaamse regering het erkende asiel wél genegen, zodat de werking in deze moeilijke tijden verder kan gezet worden. We zullen ook blijven vragen naar ondersteuning door de stad. Want het asiel, dat draait op vrijwilligers, verdient ook waardering van het Deins beleid”, besluit Sabine Vermeulen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is