Stad wil binnenschoolse kinderopvang afschaffen voor basisscholen Kleurenplaneet en Leieparel

Op 29 april 2022, over deze onderwerpen: Bestuur, Onderwijs, Sociaal beleid en welzijn

Op de gemeenteraad van april werd door raadslid Matthias Neirynck (N-VA) een punt naar voor gebracht over de binnenschoolse kinderopvang in de Kleurenplaneet en de Leieparel. Deze kinderopvang zou vanaf september van dit jaar stopgezet worden door een beslissing van het stadsbestuur.

“Vanuit N-VA konden we deze beslissing op geen enkele manier ondersteunen”, begint Neirynck. “Er was geen enkele vorm van betrokkenheid of overleg met de betrokken scholen, oudercomités en ouders wat betreft deze beslissing. We spreken hier over kinderen en ouders die zonder overleg naar een andere opvanglocatie worden gestuurd en geen kans krijgen om hun belangen te verdedigen”, aldus Matthias Neirynck.“Ook voor de scholen is dit een ramp want zij verliezen een belangrijke troef”.

Tijdens de gemeenteraad werd een uitvoerig debat gehouden over deze beslissing en werd duidelijk dat dit geen goede manier van werken is. De beslissing van het college werd dan ook onder impuls van Matthias Neirynck ingetrokken en er komt opnieuw ruimte voor grondig overleg.

“We blijven dit overleg grondig opvolgen in het belang van alle betrokken partijen” besluit Neirynck. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is