N-VA Deinze vraagt geluidschermen in Landegem

Aalters burgemeester De Crem kondigde ter gelegenheid van de openstelling van het op- en afrittencomplex op de E40 de plaatsing van geluidschermen aan.
N-VA Deinze vraagt bij monde van gemeenteraadslid Karlien De Paepe het schepencollege van Deinze om dit ook te bepleiten voor Landegem.
Karlien De Paepe: “Ook in Drongen Baarle, St.-Denijs-Westrem, Zwijnaarde, Merelbeke, Aalst, enz. zijn er al geluidsschermen geplaatst of zullen ze binnenkort geplaatst worden.

Er zijn nog weinig dorpskernen waar een autosnelweg doorloopt zonder bescherming van geluidsschermen. De autosnelweg loopt in Landegem bovendien op een hoger niveau. Gegarandeerd zou dit een positieve impact hebben op de leefbaarheid in de buurt.”

Schepen Van Thuyne (CD&V) reageerde op de gemeenteraad alvast positief op de vraag van De Paepe. “Dit is een zeer goede suggestie waar we inderdaad dringend werk moeten van maken. Dergelijke geluidschermen zouden ook begroeibaar kunnen zijn en zorgen voor CO2-captatie.
Ook schepen Cornelis (CD&V) was het idee genegen en engageerde zich om hiervan werk te maken.

Fractieleider Bart Vermaercke (N-VA): we zijn verheugd dat het schepencollege zich bewust is van de problematiek en zullen dit dossier dan ook met bijzondere aandacht opvolgen. We verwachten dan ook concrete actie van de schepenen en zijn bereid om dit op alle niveaus dit mee te helpen realiseren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is