Mobiliteitsplan Deinze zwaar onderuit

Op 23 september 2022, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Bestuur, Mobiliteit - verkeersveiligheid

Het doortrekken van de Zwarte Baan in Deinze is definitief onmogelijk. Dat maakte Burgemeester Jan Vermeulen donderdagavond op de gemeenteraad bekend. Daarmee verdwijnt alvast één sluitstuk uit het mobiliteitsplan dat in 2018 vlak voor de verkiezingen goedgekeurd werd in Deinze.

 

Bart Vermaercke, fractieleider van de grootste oppositiepartij N-VA, reageert verrast: “We wisten dat er heel wat protest was tegen de omstreden doortrekking. Ik heb het arrest van de Raad van State nog niet gezien. Als dit klopt verdwijnt alvast dit deel van het mobiliteitsplan in de prullenmand.” 

Het shoppingcenter Driespoort werd onlangs door Oost-Vlaanderen volledig vergund, expliciet zonder de last van een ringweg erdoor en dus zonder MOBER. Dit is een goede zaak voor het shoppingcenter dat er nu eindelijk zekerheid is. De stad heeft daar geen bezwaar tegen ingediend. Tijdens diezelfde gemeenteraad bevestigde de burgemeester dit, en aanvaardt dus de situatie van een shoppingcenter zonder stationsboulevard erdoor. 

Samen met het wegvallen van het doortrekken van de Zwarte Baan blijft niet veel over van de ambitieuze doelstellingen uit het mobiliteitsplan. Bart Vermaercke: “We stellen ons dan ook ernstig vragen bij de mobiliteitsafwikkeling van de Oostkouter waar tientallen woningen komen dwars over de huidige Centrumlaan, het stadionproject en de site Belgacom. Dit komt in een heel ander daglicht te staan.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is