Minister Weyts investeert € 189.227 in scholen in Deinze

Op 12 maart 2024, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts kent via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) in de maand februari meer dan 24 miljoen euro toe aan 98 scholenbouwprojecten uit het gesubsidieerd onderwijs.

Er gaat 16,5 miljoen euro naar grote werken zoals een volledige nieuwbouw. 4.504 leerlingen maken gebruik van deze infrastructuur. De overige 7,7 miljoen euro is voorzien voor kleinere verbouwings- en renovatiewerken zoals de modernisering van bestaande schoolgebouwen.

“Investeren in kwaliteitsvolle schoolgebouwen, is investeren in de kwaliteit van ons onderwijs”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

 

Ook in Deinze wordt deze maand flink geïnvesteerd. € 101.777,38 gaat naar Vrije Basisschool De Sterrebloem te Meigem en € 87.450,00 naar het Vrij centrum voor leerlingenbegeleiding in de Kattestraat.
Het betreft een subsidie voor aanpassing en verbouwingen.

 

Fractieleider Bart Vermaercke van N-VA Deinze is tevreden. “De laatste jaren is heel wat gesubsidieerd in schoolgebouwen in Deinze. Als scholenstad is het een opsteker dat schoolbesturen goed ondersteund worden door de Vlaamse overheid.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is