Minister Weyts investeert € 163.600 in Leiepoort Deinze campus Sint-Hendrik

Op 29 september 2022, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Bestuur, Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 163.600 in Leiepoort Deinze campus Sint- Hendrik in Deinze. “Kwaliteitsvol onderwijs vraagt kwaliteitsvolle onderwijsinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

 

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken. Deze investeringsgolf komt ook Deinze ten goede, laat Bart Vermaercke (N-VA Deinze) weten.

 

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 163.600 in Leiepoort Deinze campus Sint- Hendrik. Concreet gaat het om om afwerking van klaslokalen, lift en verbouwing.

 

Bart Vermaercke (N-VA): “De scholen weten hun weg te vinden naar de subsidiekanalen van de Vlaamse Overheid en dat is een goede zaak. Het stadsbestuur deed de moeite niet om een subsidie aan te vragen en miste heel wat subsidies voor de verbouwing aan de gemeenteschool van Landegem.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is